5 Supplementen die tennisspelers zeker moeten overwegen

Geplaatst op 09-02-2023

Categorie: Sport

Als tennisser weet je dat het spelen van wedstrijden mentaal en fysiek veeleisend kan zijn. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen om op je best te presteren op de baan. Supplementen kunnen hierbij helpen, maar er zijn zo veel op de markt, het is moeilijk om te bepalen welke het beste zijn voor jou. In dit artikel bespreken we 5 supplementen die tennisspelers zeker moeten overwegen.

1. Glucosamine en Chondroïtine

Als tennisser is het belangrijk om je gewrichten te beschermen. Repeterende bewegingen kunnen ertoe leiden dat er slijtage optreedt in je gewrichten. Glucosamine en chondroïtine zijn supplementen die kunnen helpen bij het beschermen en herstellen van gewrichten. Beide supplementen werken samen om de gezondheid van je gewrichten te ondersteunen en pijn en ontstekingen te verminderen. Ikzelf neem dagelijks de Glucosamine van Nextgen Science en ben hier heel erg tevreden over.

supplementen tennisspelers2. Creatine

Creatine is een supplement dat veel wordt gebruikt door atleten, omdat het helpt bij het verbeteren van de fysieke prestaties. Het werkt door de opbouw van energie in de spieren te verhogen, wat resulteert in een verhoogde kracht en uithoudingsvermogen. Dit is bijzonder handig voor tennissers die lange wedstrijden moeten spelen, omdat het hen in staat stelt om meer kracht en energie te hebben om door te gaan tot het einde van de wedstrijd.

3. BCAA's (branch chained amino acids)

BCAA's zijn essentiële aminozuren die nodig zijn voor de opbouw en reparatie van spieren. Ze helpen bij het voorkomen van spierafbraak tijdens intensieve trainingen en wedstrijden. BCAA's kunnen ook helpen bij het verbeteren van de hersteltijd na een training of wedstrijd, zodat je snel weer klaar bent voor de volgende uitdaging. Hier lees je meer over de grootste voordelen van BCAA's.

4. Vitamine C

Vitamine C is een krachtig antioxidant dat helpt bij het bestrijden van vrije radicalen en het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Het is belangrijk voor tennissers, omdat het helpt bij het verbeteren van het immuunsysteem en het voorkomen van verkoudheid en griep. Bovendien helpt vitamine C bij de opname van ijzer, wat essentieel is voor elke sporter.

5. Magnesium

Magnesium is een mineralen dat betrokken is bij vele processen in het lichaam, waaronder de spiercontractie en -ontspanning. Het is belangrijk voor tennissers omdat het helpt bij het verminderen van spierkrampen en -pijn, en het verbetert ook de slaapkwaliteit, wat belangrijk is voor een goede fysieke en mentale prestatie.